BUGOJNO – Nikica Radić i Pero Brzica su poginuli, a J.Š. (59) i Z.D.(50) su povrijeđeni kada je došlo do strujnog udara dok su pokušavali da promijene sijalicu ulične rasvjete u Bugojnu, prenose mediji u FBiH.

Do strujnog udara došlo je zbog metalnih merdevina. Povrijeđena su dvojica muškaraca koji su držali merdevine, a poginuli su muškarci koji su mijenjali sijalicu.

Kako prenosi portal Bugojno-danas.info tragedija se desila tokom tradicionalne manifestacije „Udurlijada“. Jedan od poginulih je bio policajac.

Povrijeđeni su prevezeni u Bolnicu Travnik, a nakon pregleda vraćeni su u Bolnicu Bugojno.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova SBK potvrdili su juče da su dvije osobe poginule, dok su dvije zadobile tjelesne povrede.

-Juče oko 18 časova Policijskoj stanici Bugojno je prijavljeno da su u mjestu Udurlije dvije osobe smrtno stradale, dok su dvije zadobile tjelesne povrede tokom pokušaja pomjeranja lampe na stubu javne rasvjete. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta su izašli službenici policije koji su u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera iz svoje nadležnosti – kazao je za Kliks portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Uviđaj na terenu obavljaju pripadnici PS Bugojno.

-Svi smo potreseni smrću dvojice Bugojanaca i gubitak je ovo za cijeli grad. Porodicama stradalih izražavam najdublje saučešće u svoje, ali i u ime sugrađana, a povrijeđenim želim što brži oporavak. Dan sahrane stradalih biće i Dan žalosti u Bugojnu – istakao je načelnik Ajkunić.

Izvor:Glas Srpske