Rusija će uvijek biti odgovoran snabdjevač metalurškim i drugim proizvodima u inostranstvo, bez obzira na „političke nevolje“, ali neće raditi na svoju štetu, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku o metalurgiji.

– Rusija će uvijek biti pouzdan i odgovoran snabdjevač metalurških proizvoda za strane kupce i partnere, bez obzira na političke nevolje današnjice. Za one koji su raspoloženi za profitabilnu, predvidljivu poslovnu saradnju, mi ćemo takođe biti pouzdani partneri. Ali nećemo raditi sebi na štetu sa onima koji nam pokazuju jasno neprijateljski stav – naglasio je on.

Prema njegovim riječima, to se ne odnosi samo na tržište metala, već i na drugu izvoznu robu.

Predsjednik Rusije je istakao i da u fokusu pažnje kako privrednih kompanija tako i vlade, čelnika regiona treba da bude obezbjeđivanje domaće potražnje metalurškim proizvodima.

– Pritom se ne radi samo o stabilnim isporukama ove robe na naša tržišta, već i o povećanju ovih isporuka, o rastućoj tražnji, prije svega zbog povećanja izgradnje stambenih, industrijskih i komercijalnih objekata, kroz realizaciju velikih programa razvoja infrastrukture: željeznice, mostova i nadvožnjaka, kao i drugih kapitalnih objekata – naveo je on.

Izvor: sputniknews.com