Naslovna Društvo U Srpskoj plate uvećane za 100 KM

U Srpskoj plate uvećane za 100 KM

Foto: Twitter
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je set zakona o povećanju plata u Srpskoj kojim se platni koeficijenti uvećavaju u određenom procentu tako da svi zaposleni ostvare uvećanje plate od 100 KM.

Ovo je jedna od mjera Vlade Republike Srpske koja doprinosi privrednom rastu i povećanju plata radnika, kao i poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih.

Usvojeni su po hitnom postupku Zakon o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Zakon o platama zaposlenih u javnim službama Srpske, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike i Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima.

Po hitnom postupku usvojeni su i Zakon o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike i Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Srpske.

Poslanici su usvojili i odluku o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za ovu godinu.

Prije glasanja, zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske položili su novoizabrani sudija Ustavnog suda Republike Srpske Ivanka Marković i Ombudsman za djecu Gordana Rajić.

Nakon glasanja, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić okončao je posebnu skupštinsku sjednicu.

Izvor: RTRS

 

Exit mobile version