Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija prenio je danas komandantu Eufora Antonu Veseliju poruke građana koji su izrazili zabrinutost zbog povećanog prisustva uniformisanih pripadnika Eufora na lokacijama na kojima boravi najmlađa populacija stanovništva, kao što su dječja igrališta.

Tegeltija je upozorio da takav izbor lokacija izaziva uznemirenost građana svih lokalnih zajednica, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Veseli je naveo da će ubuduće pažljivije birati lokacije koje će pripadnici Eufora obilaziti, te o tome, prije samog obilaska, obavještavati i lokalne vlasti.

On je upoznao Tegeltiju da Eufor, kroz pojačanu vidljivost svojih pripadnika na ulicama lokalnih zajednica, želi da pruži građanima BiH dodatnu garanciju i bezbjednost.

Sagovornici su ocijenili da je bezbjednosna situacija u BiH stabilna te ukazali na potrebu veće saradnje i razmjene informacija svih relevantnih bezbjednosnih institucija na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji i regionu.

Tegeltija je sa Veselijem u Sarajevu razgovaro o aktuelnim temama u BiH i regionu u kontekstu bezbjednosnih izazova, a komandant Eufora je ovom prilikom informisao predsjedavajućeg Savjeta ministara o aktivnostima koje Eufor sprovodi u BiH.

Izvor: SRNA